Amerika Birleşik Devletleri’nin New York eyaletindeki bir restoran, menüsündeki bir yemekle toplumsal medyada viral oldu. Restoranı, Ekvador’un Cuenca kentinden olan Lucio, eşi Marcelo Barrera ile birlikte işletiyor.
İkili, başlangıçta döner tavukta uzmanlaşmıştı fakat bölgedeki Ekvadorlu sakinlerin konut yemekleri arayışı üzerine, Kovid-19 sırasında menülerine kobay eklemeye başladılar.
“BU YEMEĞİ YEMEYE YÜREĞİNİZ VAR MI?”
Restoran müdürü Lucio Barrera, The New York Post’a konuştu. Barrera, geceleri restoranın epey ağır olduğunu belirterek, “Tadı tavuk ve tavşandan daha iyi” biçiminde konuştu.
116 dolara yani yaklaşık 4 bin TL’ye satılan bu yemek, toplumsal medyada büyük tartışmalara yol açtı.
Sosyal medya kullanıcılarının büyük bir kısmı, “Bu yemeği yemeye cüretiniz var mı?” formunda yorumlar yaptı. Kimi kullanıcılar yemeğin lezzetli olduğunu söylerken, öbür kullanıcılar ise yemeğin imgesi nedeniyle bunu yiyemeyeceklerini tabir etti.